Ons figuur telkens weer onder de aandacht? Dit in een maatschappij die streeft naar diversiteit en inclusie?

Zoveel boodschappen passeren de laatste tijd de revue over wel of niet afslanken, sporten, mooi of niet mooi…en wat moeten we daar nu ook altijd mee? Heel verwarrend en tegelijk ook heel confronterend voor velen onder ons. Januari was immers weer de maand om het ene dieet na het andere op FB te gooien, op TV,… En vooral het nieuwjaarsvoornemen bij uitstek: dit jaar ga ik afvallen!

Body positivity

We leven vandaag in een maatschappij die meer dan ooit streeft naar diversiteit en inclusie. We zien vaker beelden verschijnen van plussize of curvy modellen. Body positivity wordt meer en meer toegejuicht: dames die zich zo goed als naakt op instagram gooien, BV’s en modellen die met hun prachtige outfits pronken. Een voorbeeld? Jazeker!  

Het stimuleert heel wat vrouwen met een maatje meer om zich niet meer te gaan verbergen. Toch vraagt het lef. Het is en blijft het toch een grote stap voor de ‘gemiddelde vrouw in de straat’. Elke stap is er wel eentje. Dat heb ik zelf mogen ervaren.

Body inclusivity

Elk lichaam aanvaarden. Dat is toch het minimum. Je niet buitengesloten voelen omwillen van je uiterlijk. Dit begint bij jezelf. Als jij jezelf accepteert, dan straal je dat uit en maakt het voor de andere minder makkelijk om naast je te kijken.

Je lichaam accepteren, begint in de eerste plaats met jezelf aanvaarden als person: jezelf goed kennen, weten wie je bent en waar je voor staat. Los van de verwachtingen van de buitenwereld en dat wat we onszelf opleggen.

Hoe blijf je veerkrachtig in een wereld vol kritiek, commentaar, mopjes, druk en meningen rond overgewicht? Onderga je dit ook en wil je graag groeien om tegengas te kunnen geven? Voel je je telkens teneergeslagen als je de zoveelste commentaar krijgt? Het vraagt heel wat veerkracht en vooral voorbereiding.

Uitstraling?

Inclusie zien we zeker en vast in het aantal winkels en merken die opteren om ook de volslanke dames een mooi assortiment aan te bieden. Dus waar wachten we op? Echter, voordat we iemands kleding ‘lezen’ komt informatie hoofdzakelijk via lichaamstaal bij ons binnen, nog voor iemand ook maar iets gezegd heeft. Dat noemen we uitstraling of charisma of aura of energie. En ook al zie je er picobello uit, wanneer je uiterlijk niet helemaal lekker resoneert met je innerlijk, kan je akelig hard door de mand vallen.

Een heel traject naar een minder gewichtig leven

Er staan, vol zelfvertrouwen, dat doe je niet zomaar in 1,2,3. Het is een traject van ontdekking, uitproberen, leren, vallen, opstaan, maar er uiteindelijk staan!

Dat is wat ik zovele vrouwen gun. Iedereen is het waard en niemand heeft het recht jou omver te gooien omdat je er anders uitziet.

Tijdens de Full Image Experience Days neem ik je mee in een traject waar je terug bij jezelf komt, jouw persoonlijkheid, vol zelfvertrouwen, met als kers op de taart een waaier van mogelijkheden om met je schoonheid pronken. Zoals een echte PAUWervrouw.

28/01/2022 | Christine's message

Handvaten naar meer PAUWER

  • Wil jij ook sterker in je schoenen staan?
  • Vol vertrouwen in het leven staan?
  • Ongeacht hoe je eruit ziet?

Schrijf je in en ontvang maximum 4 keer per jaar onze Handvaten naar meer PAUWER

Hallo, ik ben Christine

Als ervaringsdeskundige zet ik mij in om denkpatronen en overtuigingen van en over rondere vrouwen overboord te gooien.  Ik wil jou het zelfvertrouwen geven om ten volle in het leven te staan. Om te kunnen realiseren waar je recht op heb!