Volume in curvyland

Steeds meer gezien, maar ook doorvoeld? Curvy mag gezien worden, zoveel is duidelijk. Nog nooit zag ik zoveel mensen die zich actief inzetten voor de curvy community als de afgelopen twee jaar. Een trend die ik van harte toejuich. Toch voelt het voor mij nog niet helemaal ok. Want gaat het niet te vaak alleen over de buitenkant?

Ik denk dat we als curvy community ook zelf werk te doen hebben.

Dat we vaker ook naar de binnenkant moeten kijken. Want om aanvaard te worden door de buitenwereld, moeten we eerst en vooral ook onszelf aanvaarden. Door te voelen dat kracht en schoonheid vanbinnen zit.

Activisme, lobbywerk, kledingmerken die grotere maten ‘normaal’ maken, interviews in de media, kritische stemmen op sociale media, foto’s van curvy dames die trots hun bijna naakte lichaam tonen op de meest eerlijke manier en tips geven aan anderen om ook hun lichaam te aanvaarden, … Meestal draait het toch vooral om wat je ziet. Vergis je niet, ik vind het fantastisch dat onze maatschappij zo wel een beetje inclusiever wordt. Toch is het ook aan ons, dikkertjes, om onszelf eerst te aanvaarden. Daarom wil ik je warm oproepen om eens naar binnen te kijken.

Allemaal willen we graag erkenning en goedkeuring van anderen.

We willen gezien worden. Meer nog, we willen aanvaard worden zoals we zijn en zoals we eruit zien. En we leggen die taak graag bij de buitenwereld. Het is aan anderen om nu eindelijk eens te beseffen dat dikke mensen ok zijn. Geweldig zelfs.

Maar wat als het ook voor een stukje in onszelf ligt. Eigenwaarde begint toch vooral bij jezelf? Niet? Wie aan zijn innerlijke gewicht werkt, voelt zich vaak automatisch lichter. En dan speelt dat gewicht aan de buitenkant een veel minder belangrijke rol. Automatisch wordt ook de stem van de buitenwereld dan minder belangrijk.

Daarom nodig ik je uit om naar binnen te keren en te kijken naar wat er daar nog te sleutelen valt. Als je je dik voelt of opgeblazen, waar maak je je dan eigenlijk dik in of wat ben je aan het opblazen? Als je meer vat krijg op je eigen gedachten en emoties, dan ben je een stapje dichter bij je stralende zelf. Dan kan je ook dat fantastische lichaam van jou omarmen zoals het is.

En de buitenwereld? Die moet maar volgen!

29/09/2022 | Christine's message

Handvaten naar meer PAUWER

  • Wil jij ook sterker in je schoenen staan?
  • Vol vertrouwen in het leven staan?
  • Ongeacht hoe je eruit ziet?

Schrijf je in en ontvang maximum 4 keer per jaar onze Handvaten naar meer PAUWER

Hallo, ik ben Christine

Als ervaringsdeskundige zet ik mij in om denkpatronen en overtuigingen van en over rondere vrouwen overboord te gooien.  Ik wil jou het zelfvertrouwen geven om ten volle in het leven te staan. Om te kunnen realiseren waar je recht op heb!