Coronakilo’s? F*ck these en verwen jezelf!

Met iets moois van bij Axent in Herent bijvoorbeeld?

Er hangt immers een zeer voorzichtige, frisse lente in de lucht. En nog wat coronatoestanden, dat ook ja. Ben je het net als ik helemaal beu? En heb je het verhaal over de coronakilo’s nu wel genoeg gehoord?

Heb je nood aan een verwenmoment, wat me-time, of wat kleur? Wil je iets nieuws? Of wil je dat buitenkomen meer is dan een beetje wandelen of misschien een eerste terrasje doen?  Jaaaaa, I get you. Nood aan ‘retail therapy’ heet dat geloof ik. Zodat je écht kan shinen op de terrasjes.

Niets beter dan een plek waar je jezelf mag zijn, met of zonder de coronakilo’s. Axent is een klein en gezellig boetiekje voor kleding van maat 44 tot 54. Zo een plekje waar ik heel af en toe verzeild geraak. Om mezelf eens echt in de watten te leggen.

Echt welkom en een veilig gevoel!

Ik heb ondertussen al wel een lijstje met winkels, zowel online als fysiek, waar ik mijn gading in mijn maat vind tegenwoordig. En neen, dat zijn echt al lang niet meer overal grote tenten, bloemen, grote prints en zwart … Zolang je maar weet waar je moet zijn.

Hoe zalig is het om ergens te kunnen  gaan shoppen waar je weet dat je kan kiezen tussen leuke dingen in jouw maat, stijl en kleur. En vooral ook op een plek waar je je veilig voelt.  Zo een plek heb ik ook, bij Marianne van Axent.

Een boetiek die ik leerde kennen toen ze nog op de Bondgenotenlaan in Leuven gevestigd was. Ondertussen vind je ze in Herent. Het is er klein, met een overzichtelijk aanbod, maar vooral heel huiselijk en rustig. Marianne is eerlijk en absoluut niet dwingend.

Zoek je zelf ook zo’n plek? Aan de hand van deze 3 tips weet je dat je juist zit: 

1) Je bent nooit verplicht om te kopen!

Als een kledingstuk niet juist aanvoelt, voel je dan niet verplicht om te kopen.  Het blijft het dan toch gewoon in je kast liggen of hangen. Vaak prijzen verkoopsters stuks aan die eerder bij hun smaak aanleunt dan bij die van jou. Laat je niet in vangen en kies wat voor jou goed voelt.

Begin dus met het woord ‘neen’… dit is niet wat ik zocht, mijn stijl, mijn kleur, mijn ding.

2) Staar je niet blind op een foto

Weet welke kleuren jou passen, welke snit en stof goed staan bij jouw figuur.  Laat je niet overtuigen door de verkoopster dat je er uitziet zoals het model op de foto. Jij bent uniek, dus zoek wat jou en je persoonlijkheid het meest flatteert.

3) Trek het aan en trek dan pas je conclusie:

Soms zie je iets op een foto en denk je: Mooi, maar niks voor mij. Probeer het toch en oordeel dan.    Neemt de verkoopster spulletjes uit de rekken om te proberen, waarom ook niet? Wie weet sta je versteld van wat je ziet in de spiegel.

Heb jij toch hulp nodig bij het kiezen? Wil je weten waar jij in je buurt terecht kan? Of krijg je graag advies bij het online shoppen?

Laat weten in welke omgeving je wil shoppen. Ik heb vast enkele tips voor jou! En als je dat wil ga gewoon samen met jou op pad.

Heb je zelf een leuke plek ontdekt?

Laat het mij zeker weten. Nieuwe adresjes zijn altijd fijn om te delen.

Geen zin om op stap te gaan?

Dan kan je bij mij ook terecht voor hulp bij het online shoppen. Op het internet vind je tegenwoordig ook hele leuke outfits.

12/05/2021 | Christine's message

Handvaten naar meer PAUWER

  • Wil jij ook sterker in je schoenen staan?
  • Vol vertrouwen in het leven staan?
  • Ongeacht hoe je eruit ziet?

Schrijf je in en ontvang maximum 4 keer per jaar onze Handvaten naar meer PAUWER

Hallo, ik ben Christine

Als ervaringsdeskundige zet ik mij in om denkpatronen en overtuigingen van en over rondere vrouwen overboord te gooien.  Ik wil jou het zelfvertrouwen geven om ten volle in het leven te staan. Om te kunnen realiseren waar je recht op heb!