Een maatje, ook meer op maat!

Gelukkig is de tijd voorbij dat er geen leuke kleding te vinden is voor plus size dames. De winkels met grote maten schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook het ‘op maat’ concept wint aan populariteit.
Begin september opende nog een gloednieuwe boetiek in Kemzeke. Een veelbelovend plekje waar ik binnenkort zeker eens binnen spring.

Ik juich deze tendens zeker toe. Al is het gevoel soms dubbel. Ik ben blij dat er leuke kleding is voor elk lichaam. Dat er plekjes zijn waar dames zich veilig voelen en waar je laagdrempelig kan winkelen als je je wat onzeker voelt. Maar tegelijk geeft het mij een gevoel van ongelijkheid: winkels voor de dikke en de niet dikke. Terwijl elke vrouw mooi kan en mag zijn.

Daarom ben ik ook zo blij met een andere trend: mode op maat. Stukken die perfect bij je lichaam passen en die je laten stralen. Zelf vind ik het altijd fijn om unieke kledingstukken te mogen dragen. Zeker als je weet wie ze gemaakt heeft en hoeveel tijd en passie er in zit.

Zo maakte Lize Lorent van Lizes Aard’ige Garens een fantastische T-shirt voor mij. Een uniek stuk dat haar bloed, zweet en tranen heeft gekost. Een stuk dat ik koester. Omdat het prachtig is, maar ook omdat het van Lize is. Een zachte dame met een bijzondere passie voor breien. Ze gaat geen enkele uitdaging uit de weg op dat vlak. Dat merkte ik tijdens het creatieproces en dat voel ik nog steeds als ik mijn T-shirt draag. En ik draag het met trots!

Een ander plekje waar je unieke stukken kan vinden is bij Jacki Collet in Antwerpen. Een duurzaam Belgisch damesmodemerk voor wie op zoek is naar dat ene stijlvolle stuk of een opvallende outfit voor een speciale gelegenheid. En wat er niet is, dat maken ze speciaal voor jou in hun ateliers in Antwerpen. Jacki Colette heeft respect voor elk lichaam en laat het mooi tot zijn recht komen. Het is duurdere mode, maar ideaal voor wie op zoek is naar klassevolle, feestelijke en wat aparte stukken. In de winkel krijg je een prinsessenbehandeling en je voelt je er veilig om je grenzen te verleggen. Een zalige combinatie.

Heb je zelf een leuke tip? Een uniek adresje of een creatieve maker. Stuur mij dan gerust een mailtje. Zo verzamel ik voor jullie de leukste plussize winkels bij elkaar.

25/11/2021 | Christine's message

Handvaten naar meer PAUWER

  • Wil jij ook sterker in je schoenen staan?
  • Vol vertrouwen in het leven staan?
  • Ongeacht hoe je eruit ziet?

Schrijf je in en ontvang maximum 4 keer per jaar onze Handvaten naar meer PAUWER

Hallo, ik ben Christine

Als ervaringsdeskundige zet ik mij in om denkpatronen en overtuigingen van en over rondere vrouwen overboord te gooien.  Ik wil jou het zelfvertrouwen geven om ten volle in het leven te staan. Om te kunnen realiseren waar je recht op heb!