Eindelijk lef!

De moed van de imperfectie helpt me weer een stap in de goeie richting te nemen.  Challenge aanvaard.

Mijn eerste stap zette ik in 2018, mijn website lanceren.  Full Image was live… En dan niets meer.  Ach ja, toch wel: er kwam ook nog een instagram account en een facebookpagina.  Verder?  Zo weinig mogelijk.  Altijd excuses….Niet goed genoeg, niet sterk genoeg gepositioneerd, nog opleiding aan het volgen, geen tijd want ik was in een interim communicatieproject…

En waarom dan toch? Gebrek aan lef, De Pauw!…Nu is het genoeg geweest, een trap onder de kont, dat had ik nodig.  Ik ben er alleszins klaar voor om Full Image voluit te gaan neerzetten, ondanks het feit dat het nog niet ‘volledig af’ is.  Wat is er nu ooit volledig af? Niets en niemand!

Want dit is eigenlijk wat ik echt wil gaan doen. Zorgen voor diegenen in deze maatschappij die omwille van hun maatje meer zich vaak uitgesloten voelen.  De vrouw met het maatje meer dat extra duwtje in de rug geven. Ze terug zelfvertrouwen geven over hoe ze eruit zien en de focus verleggen naar wie ze zijn en wat ze graag doen in het leven. Lag het dan toch aan mijn eigen onzekerheid? Allicht wel. Bang voor de kritiek?  Zeker wel.  Ik ga de uitdaging met mezelf aan om dan toch weer een stapje verder zetten.

Ik nam het boek van Brene Brown nog eens even bij de hand: De moed van de imperfectie, een aanrader over kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte.  Via Full Image geef ik immers een groot deel van mezelf bloot. Mijn verhaal is sterk genoeg, goed genoeg, niets om mij over te schamen. Integendeel: authentiek en oprecht.

Ik zie nieuwe imagocoaches opduiken… mooi om te zien.  Vooral omdat er toch wel aandacht wordt besteed aan het ‘niet ideale figuur’. Tevens bekijk ik fb-pagina’s van kledingzaken voor het maatje meer, waar ze fier hun klanten tonen in de meest magische stoffen, kleuren en stijlen.  De dames stralen in hun nieuwste outfit.  En ik moet zeggen, in het merendeel van de ‘gevallen’ – ik vind dit eigenlijk een verkeerd gekozen woord, ‘getuigenissen’ klinkt beter – is dat zo.

In zie ook jammer genoeg dat dames gehuld worden in ‘hoop’, een gewaad om hun onzekerheid te verbergen en het geloof dat ze stralen. Ik zie soms echter een gebrek aan kracht, een gemiste opportuniteit van totale internalisatie, dat tikkeltje onzekerheid, zelfs angst… Zien ze er goed uit? Ja, natuurlijk… Stralen ze ten volle? Niet overtuigd…

Daarom kwam Full Image tot leven. Mijn eigen ervaring met mij te omhullen in kleding en kleuren die me zouden doen stralen.  Maar stralen doe je in de eerste plaats vanbinnen. Je kracht uitstralen. Je ware ik uitstralen.  Dat zit vanbinnen en dat is waar Full Image in de eerste plaats mee aan de slag gaat.  Want in deze maatschappij van ‘erbij te moeten horen’ zijn we vaak onze essentie kwijtgeraakt.  Hoe vinden we die terug? Hoe brengen we deze terug tot leven? Hoe geven we kleur en stijl dan uiteindelijk de kans om ons echt te doen stralen?

Wel, in drie volle dagen geef ik de kans om hier achter te komen. De eerste dag gaat over het herontdekken van je essentie en deze te aanvaarden, de tweede dag ga ik dieper in hoe je terug in je kracht komt te staan en je je persoonlijkheid vol zelfvertrouwen in de wereld kan neerzetten. Tijdens de laatste dag zetten we jezelf om in kleuren en stijlen, de kers op de taart.

Deze drie dagen wil ik uiteraard eerst uittesten.  Wil je mij helpen om mijn aanbod te verfijnen en tegelijk ook stappen te zetten naar een minder gewichtig leven?  Laat het mij weten via eb.egami-lluf@enitsirhc. De plaatsen zijn beperkt tot 6 deelnemers.

De data? Zondag 30/08, 27/09 & 25/10.

28/04/2020 | Christine's message

Handvaten naar meer PAUWER

  • Wil jij ook sterker in je schoenen staan?
  • Vol vertrouwen in het leven staan?
  • Ongeacht hoe je eruit ziet?

Schrijf je in en ontvang maximum 4 keer per jaar onze Handvaten naar meer PAUWER

Hallo, ik ben Christine

Als ervaringsdeskundige zet ik mij in om denkpatronen en overtuigingen van en over rondere vrouwen overboord te gooien.  Ik wil jou het zelfvertrouwen geven om ten volle in het leven te staan. Om te kunnen realiseren waar je recht op heb!